Pájeno ohněm

Nemohu poučovat. Protože jako vždy, jsem prostě jen zapálený výrobce a jako vše, nejdřív zkouším. A zkouším a zkouším.

Ale co si budeme povídat. Když už máte zkušenosti z těch všech technik před tím, ketlování ( nebo-li kompletace ), šití šperků. I když tomu předcházelo pájení elektrickou pájkou - tedy tiffany technika a následně i technika zlatnická, je úplně jasným postupem, že ta víla Tvořilka ve mně, bude chtít víc. A protože se chci držet už jen šperků a mini výrobků kolem šperků. Prostě tepání a pájení ohněm je tu.

Co k tomu říct ? 

Miluji to. Jako všechno co dělám, dělám naplno. 

Počátky pasířského řemesla v Evropě sahají do období 13. a 14. století, tedy do doby rytířské slávy. Je jasné, že všechny moje šperky k tomu směřují. K rytířům, dámám a bájím a pohádkám kolem tohoto období. A tak ...

Sehnala jsem si kousky mědi. Již to není folie jako u tiffany techniky, ale měď, která mí více jak 0,5 mm. Takže potřebujete pilku a nebo fakt super nůžky. Budete potřebovat kladívko, paličku a třeba taky podložku k pájení. Rozptylovací podložku. Než jsem se k ní dostala, měla jsem svou vychytávku. O té zase jindy ...

Na pájení ohněm je dobré již použít i jinou chemii. I když v případě nouze letovací voda pomohla. Chce to mít víc místa a opravdu dobře větranou místnost. Ve které se pak už nespí. Takže v garsonce tohle dělat úplně nešlo. Bylo by dobré mít hasící přístroj. A nebo moc dobře vědět, kde jej máte v baráku a natrénovat si k němu cestu :-) .

Jak vidíte, zase drátky a minerály. Spistu drátků a minerálů.

U těchto výrobků jde o ještě trochu zdlouhavější proces. Protože opracování, broušení, tepání a různé techniky rýpání do mědi, aby měl šperk kýžený výsledek, zaberou mnoho, mnoho času. Nemluvím o konečněm leštění a broušení do RUSTIKÁLNÍHO vzhledu.

LISTY byly jedinečnou zábavou. Velkým projektem. A skoro všechny, které vznikly - byly během jedné výstavy prodány. Měla jsem jich mnoho rozpracovaných. A teď Vám je postupně vrátím do sortimentu. Jenže je leden. Nedá se moc větrat a tak dáváme do pořádku shop.  Ale nebojte o jedinečné listy, vznikající v ohni, nebudete v našem shopu ošizeni a určitě si nás dejte do sledování ( odběr sms ), aby jste o ně nepřišla až je naskladníme. A nebo se rovnou registrujte do V.I.P. CLUBU, aby jste je mohla koupit s trochu nižší cenou.

Publikováno v: Slovníček pojmů

Zanechat komentář