Nový kabátek shopu

Kdysi jsem již barevnou škálu měla zpracovanou. Člověk ovšem někdy zapomene, kam si článek uložil. A tak jsem se k barevné typologii vrátila, protože si myslím, že barvy nás ovlivňují možná o trochu víc, než energie kamenů

Jeden čas jsem milovala fialovou. V bytě jsem měla vše hnědo-béžové. Když jsem začala vyrábět šperky, myslela jsem, že z barevných nepřeberných možností korálků, budu mít hlavu jako pátrací balón.

Často slýchám, že moje barevné kombinace šperků jsou fakt vytříbené, jasné, zajímavé. Nikdy jsem si to moc nepřipouštěla, ale je to, tak nějak asi pravda. Moje barevné kombinace totiž vychází z jednoduchých pravidel. Kontrast, jemnost nebo tón v tónu.

Náš web prošel proměnou a bylo třeba se rozhodnout pro barevnou paletu a po zprovoznění a vystavení šperků, byl na řadě dizajn.

Stále jsem se instinktivně držela zelené a růžové. Ale to jsem já, uvnitř. To není nic pro mé zákazníky.

Pro Vás jsem připravila modrou. A postupně sladíme celý shop do Silver Witch Blue. S jemnými modrými boho elementy ( symboly ).

Již zmizela výrazná podbarvení textu ve fotografiích pro slevy a akce. Postupně zmizí oranžový hastag v kartě zboží. Naše světle modré odkazy získají jiný tón. A musíme doladit pozadí celého shopu a blogu. Snažíme se, aby mobilní verze byla jednoduchá, v čistých liniích a hlavně přehledná.

Myslím, že tato kombinace zcela zjevně odráží můj záměr. Hodlám totiž celý následující rok - tuto modrou kombinaci používat v reklamě, na instagramu, na facebooku, ve skupině V.I.P. Clubu

A co tedy říkají různé weby o modré a jejich energiích ?

Modrá barva

Psychologie

Psychologové zjistili, že modrá je barvou klidu, uspokojení, souladu. Mají ji rádi lidé citliví, s bohatým vnitřním životem, hledající lásku a oddanost, romantikové - prostě oni tišší introverti. Symbolizuje něhu, věrnost, důvěru, oddanost a tradici. Dávají jí také přednost lidé, kteří touží po klidu: unavení, přepracovaní, i ti, co nemají rádi změny. A když někdo modrou odmítá? Možná má strach ponořit se do hlubin vlastního nitra, možná není spokojen se svými současnými vztahy, s vazbami, které tato barva představuje. Asi ho zatěžují, není to žádné klidné bezpečí, ale spíš nudná závislost: s odmítáním modré se často setkáváme u mladých lidí, kteří touží “vylétnout z rodného hnízda".

Symbolická řeč

Modrá je barva vody a vzduchu, nekonečného průzračného nebe. Je nejčastější barvou připisovanou bohům. Nejvyšší egyptský bůh Amón je moudrý, což upomíná na jeho kosmický původ, ostatním egyptským bohům se na nástěnných malbách dělají barvou z prášku kamene lapis lazuli, podle kterého dostal azur své jméno, alespoň vlasy a paruky. Mexický bůh Quetzalcoatl, Opeřený had, stvořitel Aztéků, je rovněž modrý. Indické bohy poznáme podle sinavě modré pleti, germánský Odin nosí modrý šat, gotická Panna Marie se halí do modrého pláště a modré pozadí na renesančních obrazech je symbolem nekonečnosti božského vesmíru. Ale modrá, barva měsíčního svitu, může být také barvou tajuplných mocností, dobrých i zlých. Bludičky lákají modrým světýlkem, koboldi, vodní a horští duchové, jsou modří, modré jsou v pohádkách čarovné květy, které je nutno hledat, modrý je pták štěstí.

Vibrační energie modré barvy

Modrá je obloha, oceán, nekonečno, absolutno, nadpřirozeno, božská harmonie. Představuje ochranu, moudrost, zdraví, štěstí, věrnost, trpělivost. Je barvou neomezených možností, čistoty duše, odpuštění, duchovní touhy, lásky, věrnosti a důvěry. Je inspirující, pomáhá k ujasnění si priorit, cílů, přání. Uklidňuje a napomáhá uvědomění si pravdy a zmatků v neklidném nitru. Modrá rezonuje s jemnými emocemi, trpělivostí, hlubokými city, něhou a věrností. Prohlubuje rozvážnost a opatrnost v mezilidských vztazích. Je zdrojem inteligence, logického uvažování a inspirace. Modrá vyzařuje klid a tiší hysterické povahy. Prohlubuje esoterické cítění, zlepšuje komunikaci, zklidňuje duševní traumata. Ruší negativní vlivy z vnějšího okolí, pohlcuje napětí, zlo a zlobu. Příliš modré však podporuje přehnaný idealismus. Modrá se dobře doplňuje s oranžovou.

Bleděmodrá barva má silnou léčitelskou energii, napomáhá v léčení nemocí, popálenin a tiší bolest. Uzdravující je působení bleděmodrého světla. Indigová probouzí intuici, moudrost, umělecké vlohy, inspiraci a představivost. Vhodná při meditacích, pomáhá rozšiřovat hranice vědomí. Použijeme ji pokud řešíme spory, pomluvy, lži, nebo k odstranění kletby. Indigově modrá barva je zvláštní tím, že obsahuje jednu šestinu z každé základní barvy slunečního spektra (červené, oranžové, žluté, zelené, modré a fialové).

Brand pro web

Modrá je barvou vody a nebe. Evokuje pocit nekonečnosti a je důvěryhodná. Může vyvolat pocit autority, uznání a hrdosti i konzervatismu. Modrá je uklidňující barvou, příliš modré ale může způsobit sklíčenost. Modrá barva snižuje srdeční tep a potlačuje chuť k jídlu. Světlejší verze modré, například azurová a tyrkysová, mohou být spojovány s magickými účinky.

Vybral si ji Adidas, HP, Intel i Facebook.

Pokud Vás zajímají další barvy, připravte se na jejich článek. Přidejte si nás nafacebooku či instagramu do sledování. 

Nebo si zde registrujte měsíčník v podobě emailu.

P.S. : Budu ráda, když nám napíšete svoje postřehy a kdyby Vám v rámci "rekonstrukce" cokoliv nefungovalo.

Publikováno v: Magic-Color

Zanechat komentář