Náramek z orientu

Tento návod je pro, již mírně pokročilé. Budeme zde používat techniku ketlování.Náramek je pevný a pokud máte představivost, můžeme použít jinou barevnou kombinaci, jiný vzor. Předlohu si můžete vykreslit na čtvrerečkovaném papíře, což Vám umožní držet se předlohy a neplést si třeba řady.

Pro výrobu budeme potřebovat:

paměťový náramkový drát, dvě otočky

ketlovací očka

korálky cca 4 - 8mm různých tvarů a barev

pokud máte ráda preciznost, 4 zakončovací kuličky

a dále ketlovací kleště kulaté,

popř. štípací kleště a brousek

 

Postup:

- na ketlovací očka nebo ručně vytvořené drátky s očky ( v případě použité svého materiálu, je třeba naštípat stejně dlouhý materiál - drátky ze kterých budeme tvořit tzv. ketlovací očka. Po naštípání obrousíme jejich konce a ohneme první očko ) navlékneme korálky dle předlohy, kterou jsme si vykreslily na čtverečkovaný papír. Postupujeme dle návodu. ( číslo 1 - 2 ) Tím vytvoříme osy a středy.

- dvě stejně dlouhé otočky paměťového drátu uzpůsobíme a to zakončením na jedné straně. Můžeme udělat klasické zakončení o to očkem a nebo nalepit zakončovací kuličku. ( číslo 3 )

- dále máme dvě možnosti. Buď budeme navlékat již vyhotovené navléknuté osy a středy, které jsou zakončené na obou stranách očkem nebo budeme navlékat osy a budeme je zakončovat druhým očkem na drátu. Tato  druhá varianta opravdu již vyžaduje značnou zručnost. ( číslo 3 - 4 ) Já osobně doporučuji si spojit vzor- osy a středy a poté navlékat na paměťový náramkový drát.

- ukončíme paměťový náramkový drát dle zvoleného způsobu zakončení.

Publikováno v: Jak na to

Zanechat komentář