Esoterika nebo esoterika ?!

Slyšíme slova, víme jejich význam, ale nejsme schopni je použít.

Že to nedává smysl ?!

Když někdo s afektem napíše: crcáš ty svoje esoterický žvásty.

A já se podívám, co to eseterika je ...

Hned první článek, je psán z pohledu věřící osoby a píše o démonech a spojení temných sil. Kouknu na wikipedii a tam se mluví o různých stupních, různých možnostech víry. Když zabrousím na překlady slova esoterický, dozvím se další informace.

Další článek je esoterika vrs. komerční využití. Nebo možná zneužití.

Dnes, kdo je esoterický, je divný. Protože v konzumní době, kdy nás nejvyšší ovládá (korporace) - nutí být ovladatelní - skrze finance - " tady jdi do práce, vydělej peníze a kup si" ...drahý mobil, ekonomickou pračku, lepší televizi .... Udržujeme vlastně tak systém v chodu.

A být esoterický, je vlastně vybočení mimo tento systém. Nejste ovladatelní, tak lehce. Většina esoteriků totiž nejsou materialisté. A tak pro některé, je být systémový, jednodušší. A pro některé je jednodušší vrátit se sám k sobě.

K vnitřním hodnotám. Sebepoznání.

Esoterika je často popletena za magii, okultismus, čarodějnictví. Všechny tyto obory, jsou dnes už provázané. Protože nikdo v dnešní době vlastně nepátrá po pravých magických schopnostech, nikdo dnes už denně nevyvolává démony.

Po přečtení několika příspěvků na netu, jsem sice plná informací o těchto věcech, ale moje vnitřní přesvědčení, co jsem, kdo jsem, co chci mít ve svém životě. A co tam rozhodně nechci, .... Ani jedno slovo - tedy název - pro to být neovladatelná, autonomní a sebereflexní - nezměnilo můj vnitřní žebříček hodnot.

Je mi ve skrze úplně jedno, zda někdo mé vnitřní přesvědčení nazve čarodějnictvím, esoterickými žvásty, okultismem (pozor s esoterikou to nemá nic společného - to je ten význam slov, které neumíme použít).

Nebo třeba babskou povídačkou.

Předsudky k tomu co nechápeme, co neumíme pojmout. Nic víc to není. Než strach vybočit ze systému a mít svoje vlastní názory, přesvědčení. Protože jsme na své cestě, každý někde úplně jinde, utváříme si každý svůj žebříček hodnot ( rodina, pravda, láska, peníze, ego, majetek, sobectví, poznání, vědění, ......výčet pokračuje ... ) a dle něj žijeme, tvoříme a budujeme svůj život.

A pokud se snažíme ponižovat, názory druhých, jenom proto, abychom se utvrdily v tom, že jsme lepší a ještě k tomu, nám chybí odstup od situace, nadhled nad sebou, sebereflexe v informacích, ...

Pak je mi vlastně úplně jedno, že někdo hodlá odsuzovat můj žebříček hodnot, jakoukoliv frází o esoterických žvástech. Protože vím, že ten člověk si vybral jinou cestu. Žije si svůj život. A jestli musí řešit to, jaký směr jsem si ve svém životě vybrala já a jdu si po té své cestičce, domnívám se, že on hledá jinou, není v té své spokojený a proto se snaží narušit tu mou. Svými invektivami k tomu, co já ve svém životě považuji za důležité.

A tím mne utvrzuje v jedné jediné věci.

Že se bojí ..... být sám sebou.

Vybočit z řady a zahnat mne zpět do systému, protože já jsem vybočila a on na to nemá odvahu.

Publikováno v: Magic-Color

Zanechat komentář